„Klubrádió

Szivárványcsaládokért Alapítvány: Nem örülünk annak, hogy Petry Zsolt elveszítette az állását

7/04/2021 14:27

| Szerző: Klubrádió

Petry Zsoltot, aki a német bajnokságban játszó Hertha kapusedzője volt, azután rúgták ki, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjúban kritizálta a szivárványcsaládok mellett kiálló Gulácsi Péter válogatott kapust, valamint LMBTQ- és idegenellenes kijelentéseket tett. Erre a hírre reagált a Szivárványcsaládokért Alapítvány, hangsúlyozva a vélemény szabadságát.

„Nem örülünk annak, hogy Petry Zsolt elveszítette az állását. Nem tudjuk, hogy mi szerepelt a szerződésében, és azt is fontos lenne tisztán látni, hogy mit hagytak ki a vele készült interjúból, ami miatt pontosítást kért a Magyar Nemzettől” - írta a Facebookon a Szivárványcsaládokért Alapítvány.

Kiálltak a véleményszabadság mellett: "azt gondoljuk, mindenkinek joga van ahhoz, hogy elmondhassa a véleményét. 'A család az család' kampány éppen azért indult, hogy beszélgessünk annak a sok-sok magyar családnak a helyzetéről, akiket megbélyegeznek és hátrányosan érintenek a tavaly karácsony előtt elfogadott törvénymódosítások. A párbeszédhez pedig az is hozzátartozik - sőt, sokszor épp attól lesz igazán hasznos - ha időnként nem értünk egyet a másikkal".

Felhívják a figyelmet arra, hogy "amikor Gulácsi Péter támogatta #acsaládazcsalád kampányt, az nem pusztán 'a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek' melletti kiállásról szólt, hanem arról, hogy minden kisgyermeket nevelő magyar családnak azonos lehetőségek, jogok és támogatás járjon. Mert ez a célja a #acsaládazcsalád kampánynak, és csak így lehet biztosítani, hogy a gyermekeink azonos esélyekkel induljanak az életben."

Fotó: https://www.facebook.com/szivarvanycsaladokert