„Köszönjük,
A lényeg

Szirénázó mentővel vitték ki a Müpa szórólapjait az Átriumba

21/09/2023 15:45

| Szerző: Klubrádió

Csütörtök kora délután egy szirénázó mentőautóból kipattanó, "Ambulance" feliratú mellényt viselő férfi sétált oda az Átrium Színház pénztárához, és letett egy köteget a Müpa "Liszt-ünnep – Nemzetközi Kulturális Fesztivál" szóróanyagából – derült ki az Átrium bejegyzéséből.

A színház szerint a férfi az Országos Mentőszolgálat hivatalos egyenruhájától eltérő öltözetet viselt, ezért feltehetően magánmentő lehetett. Mielőtt távozott, lefényképezte a pénztárnál elhelyezett szórólapokat.

Az Átrium azt is hozzátette, az engedély nélkül elhelyezett reklámanyagot kidobták. "Nem azért, mert bármi kifogásunk lenne, hanem azért, mert ők kategorikusan megtiltják, hogy a MÜPA-ban a mi szóróanyagaink kikerüljenek, úgyhogy ez kölcsönös" – közölte a színház.

"Manapság nem kell az abszurdért a művészethez fordulni, elég az embernek leülni, és ott van" – jegyezte meg bejegyzésben az Átrium.

A Telex megkereste az esettel kapcsolatban a Müpát is, akik sajnálatukat fejezték ki a történtekkel kapcsolatban.

"A Liszt Ünnepet szervező Müpa szóróanyagait alvállalkozó terjeszti. Az általunk megrendelt terjesztési helyszínek között az Átrium nem szerepelt, így mi is értetlenül állunk az eset előtt. Azonnal felvettük a kapcsolatot a kiadványokat terjesztő Funzine-nal és kértük az eset haladéktalan kivizsgálását, mivel a prospektusok, műsorfüzetek terjesztési pontjaival való egyeztetés a terjesztést végző cég feladata és felelőssége" – közölte a portállal a Müpa.

A budai Átrium Színház augusztusban jelentette be, hogy a most kezdődő évad végével bezárnak, mert belefáradtak a fennmaradásukért vívott, öt éve tartó szélmalomharcba.