„Támogassa
A lényeg

Szijjártó szerint "Brüsszel" és a "Soros-féle NGO-k" szervezik a migrációt

4/07/2022 13:22

| Szerző: Klubrádió

"Ez az utolsó utáni pillanat, hogy Brüsszel és a Soros György-féle NGO-k befejezzék a migráció biztatását és a migráció szervezését" – mondta Szijjártó Péter hétfőn. A külgazdasági és külügyminiszter a hétvégi esetre utalhatott, amikor a szabadkai erdőben lőfegyverrel rendelkező migránsok, a magyar állami tévé szerint afganisztáni és pakisztáni férfiak támadtak egymásra. Szijjártó közölte: a "migránsok egyre agresszívebbek, egyre erőszakosabbak".

„A migránsok egyre agresszívebbek, egyre erőszakosabbak. A migránsok felfegyverkeznek, és most már ezeket a fegyvereiket használják is. Világossá kell tenni, hogy itt semmiféle emberi jogi kérdésről nincs szó, ez pusztán biztonsági kérdés” – mondta Szijjártó Péter a szerb külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatóján Szabadkán. „Ezeknek az embereknek semmilyen joguk nincsen belépni Magyarország területére.”

A külügyminiszter arra a hétvégi esetre utalhatott, amikor a szabadkai erdőben lőfegyverrel rendelkező migránsok, a magyar állami tévé szerint afgánok és pakisztániak támadtak egymásra. Halálos áldozata is volt a harcnak, többen megsérültek, a legsúlyosabb állapotba egy 16 éves lány került. A konfliktust embercsempészek közötti elszámolás robbanthatta ki. 

Szijjártó ezzel kapcsolatban Brüsszelről és Soros Györgyről üzletemberről, az Orbán-kormányok óriásplakátokon is támadott  ellenségéről kezdett beszélni: „Ez az utolsó utáni pillanat, hogy Brüsszel és a Soros György-féle NGO-k befejezzék a migráció biztatását és a migráció szervezését. Ez az utolsó utáni pillanat. Arra kérjük Brüsszelt és a Soros-féle NGO-kat, hogy ne biztassák a migránsokat, ne bujtsák fel őket bűncselekményekre, és ne bujtsák fel őket arra, hogy megsértsék országok, például Szerbia vagy Magyarország szuverenitását.”

Nyilatkozata elején Szijjártó is megemlítette a kormányzat új kommunikációs paneljét, a háborús inflációt, amit szerinte „a szomszédságunkban zajló háború és az arra adott szankciós válaszok” okoznak. A magyarországi infláció valójában már a háború előtt is tartósan magas volt – teszi hozzá a 444.

Az említett sajtótájékoztatón Nikola Selakovic szerb külügyminiszter nem tért ki a migrációra, a szerb és a magyar kormány által a közúti, vízi és szárazföldi határforgalom ellenőrzéséről aláírt megállapodásról beszélt, ami csökkentheti a forgalom nehézségeit, valamint arról, hogy Magyarországon a szerb köztársaság gázt tárolhat, ami átsegíti a téli időszakon – írja a hvg.