„Vásároljon

Szijjártó Péter: Európában Magyarország adta a legsikeresebb egészségügyi és gazdasági választ a járványra

4/05/2021 16:51

| Szerző: Klubrádió

Szijjártó Péter sajtótájékoztatót tartott, ahol az Audi-gyár bővítéséről számoltak be.

Európában Magyarország adta a legsikeresebb egészségügyi és gazdasági választ a járványra – jelentette ki az MTI beszámolója szerint Szijjártó Péter azon a keddi sajtótájékoztatón, ahol az Audi-gyár bővítéséről számoltak be.

A külügyminiszter tájékoztatása szerint az Audi Hungária Zrt. 3,8 milliárd forintból bővíti szerszámgyárát Győrben, a projektet a kormány 1,2 milliárd forinttal támogatja. A kormányzati forintokért cserébe a gyár vállalta a 700 munkahely megőrzését.

Szijjártó Péter "elismeréssel szólt az Audival létrehozott együttműködésről azért is, mert a cég 3 ezer ember beoltását tette lehetővé, és hamarosan még ugyanennyit vállalhat".

A külügyminiszter szerint a válság leküzdéséhez nagy mértékben járultak hozzá a Magyarországon működő német iparvállalatok, amelyek leépítés helyett a kormányzati támogatásokat kihasználva új beruházásokba kezdtek.

Szijjártó szerint "ma nem csupán több munkanélküli, de több beteg és több halott is volna, ha a kormány nem a magyar emberek és a magyar gazdaság érdekeit képviselné, hanem ideológiai kérdést csinált volna az oltásból. Keletről eddig majdnem 4 millió adag vakcina érkezett, és a szállítók ígérete szerint a májusra tervezett 3,1 millió is megérkezik, méghozzá a vállalt határidő előtt."

(Forrás: 444.hu)