„Klubrádió
A lényeg

Szijjártó: Most ennyi telik az erőnkből

29/07/2022 07:30

Európában Magyarországon lesz a legdrágább a gáz augusztustól az átlag fölött fogyasztóknak. Az RTL Híradója szerint itthon 747 forint lesz az átlagos fogyasztás fölött a gáz köbmétere, de például Németországban jelenlegi árfolyamon 550 forint.

Szijjártó Péter Moszkvában
 
Szergej Lavrov és Szijjártó Péter
 
Moszkva, 2020. március 18. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sajtótájékoztatója Moszkvában. MTI/KKM/Borsos Mátyás
Fotó: Borsos Mátyás
 

 

Orbán Viktor februárban még azt jelentette be a Putyinnal folytatott megbeszélése után, hogy „ha van orosz gáz, akkor van olcsó ellátás a családoknak, akkor van rezsicsökkentés”, Putyin pedig azt mondta, hogy a világpiaci ár ötödéért kapja Magyarország tőlük a gázt. 

Most Szijjártó Pétert erre azt reagálta, hogy ennyire telik most az ország gazdasági erejéből. „Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy Magyarországon ne kelljen korlátozni az energiafelhasználást, legyen elég energiahordozó, és a lehető legnagyobb mértékben megkíméljük az embereket a világpiaci ármozgásoktól. Ezt ígértük, ezt ígérjük és ezt végre is fogjuk hajtani”.