„Klubrádió
A lényeg

Szijjártó gyerekeivel egyező nevű gyerekek kísérték a játékosokat a Hollandia-Csehország-mérkőzésen

29/06/2021 15:01

| Szerző: Klubrádió

A cseh-holland-meccsen is gyerekek kísérték a játékosokat. Köztük két fiatal neve megegyezik Szijjártó Péter gyerekeiével.

A nagyobb nemzetközi futballeseményeken rendszeresen kísérik gyerekek pályára a focistákat, úgyhogy természetesen a Puskás Arénában játszott meccseken is feltűntek player escortok. Ők mindenhol fiatal sportolók, főleg focisták, akiknek nyilván hatalmas élmény világsztárokkal pózolni egy óriási stadionban – írja a hvg.hu.

A Kele János sportelemző egyik követője által készített kép szerint a vasárnapi Hollandia-Csehország-meccsen feltűnt többek közt Szijjártó Patrik és Szijjártó Péter neve is. Ez azért érdekes, mert pont így hívják Magyarország külgazdasági és külügyminiszterének, Szijjártó Péternek a vagyonnyilatkozatában is megemlített két gyermekét.

A portál megkérdezte a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, a miniszter gyermekeiről van-e szó. Ők nem tagadtak, de nem is erősítették meg az információt. "Az Európa-bajnokság szervezési kérdései semmilyen szempontból sem tartoznak a KKM hatáskörébe" - írták tömör válaszukat.

A laphoz hasonlóan a Klubrádió is kérdéssel fordult az Magyar Labdarúgó Szövetséghez, akik mindkét esetben ugyanazt a választ adták:

"A bekísérőgyerekek kiválasztásának folyamata az MLSZ-től függetlenül zajlott. Azt az esemény egyik főszponzora, a Takeaway bonyolította."

Ugyancsak levélben fordultunk a Takeaway céghez a következő kérdésekkel:

Hogyan választották ki a gyerekeket? Hány jelentkező volt erre a feladatra? A kísérők között feltűnt Szijjártó Péter külügyminiszter két gyerekével megegyező nevű fiatal is. Ők valóban a külügyminiszter gyerekei?

Cikkünk megjelenéséig a cég nem válaszolt.

 
Forrás: tumblr