„Klubrádió
A lényeg

Szijjártó egyik insta-bejegyzése szivárványba borult, Orbán posztjait sem kímélik a kommentelők

23/06/2021 14:24

| Szerző: Klubrádió

A magyar külügyminiszter egyik insta-posztja alá több mint 25 ezer szivárványt és szivárványos zászlót kommenteltek.

Az Európai Unió tanácsának keddi ülésén a Magyarország elleni 7. cikkely szerinti eljárás került terítékre. Az ülésre érkező Szijjártó Péter magyar külügyminisztert a nemzetközi sajtó képviselői a tanácskozásnak helyet adó épület előtt kérdezték. Ezt a Facebook-oldalára ki is posztolta:

„Ez a törvény sehogyan nem rendelkezik a felnőttek szexuális orientációjáról. Semmit nem mond erről. ... Azon tűnődöm, hogy akik kritizálják ezt a törvényt, legyenek politikusok vagy újságírók, olvasták-e a törvény szövegét vagy sem? Vagy mindannyian a törvény hamis értékelését fogadják el, ami az elmúlt napokban körbejárt a sajtóban? A tanácsom tehát: először olvassák el a törvényt, majd utána kritizáljanak. Mi teljesen nyíltan állunk a vitához, majd meglátjuk, a valóság győzedelmeskedik-e, vagy a félreértések" – mondta tegnap a magyar külügyminiszter a nemzetközi sajtó képviselőinek.

Szijjártó a Facebook mellett egy ideje már az Instagramot is használja, ki is rakott egy képet a tanácskozás helyszínéül szolgáló épületről, és – a Blikk szúrta ki, hogy – több mint 25 ezer szivárvány és szivárványos zászló érkezett a kép alá kommentben, köztük olyanoktól is, mint Mads Hansen, az egykori norvég futballista.

Szerdára Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-posztja alatt is hatalmas mennyiségben jelentek meg a zászlók, szivárványok és a szivárványszínű GIF-ek, a posztok tartalmától függetlenül: