„Támogassa
A lényeg

Szijjártó: A mainstream szerint Trump veszélyes

5/04/2023 18:31

| Szerző: Klubrádió

A külügyminiszter is támogatását fejezte a volt amerikai elnök felé, akinek büntetőbírósági tárgyalása kedden kezdődött New Yorkban. Szijjártó Péter azt mondta a mainstream szerint a mainstream veszélyként, fenyegetésként tekint Donald Trumpra, és semmibe veszi a népakaratot.

Szijjártó szerdán egy brüsszeli sajtótájékoztatón reagált a Trumppal szembeni vádemelésre. "Az látszik, hogy a mainstream, s legyen az a politikai, legyen az az igazságszolgáltatási világ, legyen az a média, ki nem állhatja Donald Trumpot – írja a Telex. A mainstream veszélyként, fenyegetésként tekint Donald Trumpra, és semmibe veszi a népakaratot ebből a szempontból. Ezért mi sok sikert, kitartást kívánunk az elnök úrnak, és őszintén reméljük, hogy a magyar-amerikai politikai kapcsolatok ismét lesznek abban a formában, mint egyszer már voltak" – mondta a külügyminiszter.

Ezek szerint a Szijjártó, vagy nem érti (esetleg szándékosan) a mainstream fogalmát, vagy az ő értelmezésében a vállalatok jelentik a közvéleményt, míg a népakarattal csak a jellemzően az általa favorizált kormányzat lehet tisztában.