„Klubrádió

SZFE: felállt az új HÖK

8/03/2021 13:09

| Szerző: Klubrádió

Az elmúlt héten érvényesen lezajlott szavazás, megválasztották a Színház- és Filmművészeti Egyetem új Hallgatói Önkormányzatának tagjait. Az új testület feladatául tűzte ki, hogy az egyetemről távozó, tanulmányaikat a Free SZFE-n folytató diákok érdekeit is képviseljék.

Január közepén derült ki, hogy lemond tisztségéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Csernai Mihály. Az SZFE HÖK hétfőn közleményt adott ki Facebook-oldalán, melyben bejelentette a HÖK új elnökségét – írja a 24.hu. Ebben többek között azt írják, miután az egyetem polgárait súlyos veszteségek érték az elmúlt időszakban, az SZFE diákjai szétszóródtak.

A hallgatók azt írták, hogy sokan a Free SZFE-n, mások az SZFE-n és néhányan mindkét intézményben folytatják tanulmányaikat, az új HÖK pedig mindegyikük érdekeit képviselni kívánja. „Képviselni fogjuk azzal, hogy továbbvisszük az előző elnökség peres ügyeit, ezzel továbbra is védve a távozó és a maradó diákok jogait és törekvéseit.”

free SZFE
 
free SZFE
Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 

Emellett a bennmaradó diákokat hozzásegítik egy nyugodt környezet megteremtéséhez, ahol az alkotásra koncentrálhatnak, és bízhatnak abban, hogy hallathatják a hangjukat. „Az elnökség azért vállalta ezt a konfliktusos és nehéz helyzetet, mert hisszük, hogy senki sem maradhat képviselet nélkül. Legyen szó közösségi eseményekről, ösztöndíjakról, vagy az autonómia védelméről” – tették hozzá.

A HÓD (Hallgatókat Óvó Demokrácia) elnöksége :

Horváth Eszter elnök

Jeney Luca Viktória általános elnökhelyettes

Tarjányi Liza alelnök (Színházművészeti Intézet)

Muzslai Francisco alelnök (Film- és Média Intézet)

Horváth Viktória alelnök (Elméleti- és Művészetközvetítő Intézet)

Hirsch Máté titkár

Tóth Balázs Gazdasági Bizottsági elnök

Kádár Hanna Sára Tanulmányi- és Kommunikációs Bizottsági elnök

Bársonyosi Dávid Kulturális Bizottsági elnök

Siflis Anna Diákjóléti- és Kollégiumi Bizottsági elnök