„Klubrádió

SZFE: A blokádot nem feladjuk, hanem magunkkal visszük

10/11/2020 16:13

| Szerző: Klubrádió

Az SZFE hallgatói a járványügyi intézkedések értelmében elhagyják az intézmény épületeit, de nem adják fel a blokádot. A hallgatók kedden tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozták, hogy törvénysértőnek tartják a kuratóriumi döntését az oktatás leállításáról. Az egyetem hallgatói önkormányzata ezért bírósághoz fordul. Az egyetem online folytatja az oktatást.

Nem ér véget a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) diákjainak tiltakozása, de a hétfőn kihirdetett járványügyi intézkedések miatt az épületekből menniük kell.

A kuratórium pénteki, az oktatás leállításáról szóló döntése ugyanakkor sérti a felsőoktatási törvényt, közölték a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói. Emiatt a hallgatói önkormányzat bírósághoz fordul, ami halasztó hatállyal bír, így nem kell felfüggeszteni a képzést egyelőre – írja a 444.

 
Fotó: Facebook
 

 

Szurdi Panni, az egyetem hallgatója mai sajtótájékoztatójukon közölte, a blokád addig tart majd, amíg a hatalmi elnyomás meg nem szűnik. Közölték, ragaszkodnak ahhoz, hogy a blokád azzal együtt is folytatódik, hogy a legszimbolikusabb helyszíneket, az egyetem épületeit a járványügyi szabályok miatt el kell hagyniuk.

Azt is elmondták, hogy a blokád alatt minden tanórát megtartottak, és ennek bizonyítékait eljuttatták az Oktatási Hivatalhoz.

Az egyetem a továbbiakban az járványügyi intézkedéseknek megfelelően a digitális térben folytatja az oktatást.