„Vásároljon

SZFE: 25 oktató mondott fel az őszi félév végén

22/02/2021 15:06

| Szerző: Klubrádió

A 20/21-es őszi félév végén a Színház- és Filmművészeti Egyetem 25 oktatója beadta felmondását. Németh Gábor a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy a távozó oktatók közül szerinte mindenki arra készül, hogy a Freeszfe Egyesületben folytatja a munkát.

A 2020/21-es tanév őszi félévének lezártával a Színház- és Filmművészeti Egyetem 25 oktatója nyújtota be felmondását az időközben egy kormányközeli potentátokkal feltöltött kuratórium ellenőrzése alá adott egyetemen, írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a Független Szabad Egyetem, vagyis a lázadó SZFE-sek csoportja – írja a 444.

Közleményük szerint a félév lezártával az alábbi oktatók mondtak fel, nem írták alá szerződésüket a következő félévre, illetve szüntették meg tagságukat az SZFE Doktori Tanácsában:

 1. Ari Zsófia
 2. Bagossy László
 3. Báron György
 4. Csató Kata
 5. Csizmadia Tibor
 6. Dávid Attila
 7. Fekete Ádám
 8. Földényi F. László
 9. Gábor György
 10. Garai Judit
 11. Gigor Attila
 12. Gimesi Dóra
 13. Kárpáti Péter
 14. Kovács D. Dániel
 15. Nagy Zoltán
 16. Németh Gábor
 17. Pálfi György
 18. Róbert Júlia
 19. Ruttkay Zsófia
 20. Sellő Hajnal
 21. Schulze Éva
 22. Schwechtje Mihály
 23. Szórád Máté
 24. Tóth Péter
 25. Upor László

Upor László a hétfői Megbeszéljük vendégeként beszél majd a távozás körülményeiről.

A listában szereplők között vannak eddigi főállású és szerződéses oktatók, illetve eseti megbízásokkal alkalmazott munkatársak is.

A 24.hu Németh Gábort, a most felmondott oktatók egyikét, aki tavaly augusztus végéig az egyetemi szenátus tagja is volt. Németh azt mondta, a távozó oktatók közül szerinte mindenki arra készül, hogy a Freeszfe Egyesületben folytatja a munkát. Az Egyesület 30 fővel alakult meg, nemrég újabb 60 tagot vettek fel. Jelenleg helyet keresnek maguknak az oktatáshoz, a céljuk pedig az, hogy diplomát is tudjanak adni hallgatóiknak.

Ezzel kapcsolatban különböző tárgyalásokat folytatnak, de Németh azt mondta, konkrétumokat csak megkötött megállapodások alapján mondana.