„Klubrádió

Szent Imre Kórház intenzív osztályának dolgozói: Lekapcsoltuk a villanyt

1/03/2021 16:26

| Szerző: Klubrádió

A törvény szerint március 1-től be kell zárni az abai szakrendelőt, mert megtiltották az igazgató egészségügyi szolgálati jogviszonyának létrehozását – közölte  délelőtt Aba Város Önkormányzata. A budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályának 17 dolgozója jelezte, hogy nem vállalják az új jogviszonyt.

A budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályának dolgozói közül tizenheten egy közös képpel búcsúztak el. Anélkül, hogy bővebben részletezték volna, a Facebookon azt írták: „Mi lekapcsoltuk a villanyt”.

Nem ez volt az egyetlen eset, a törvény szerint március 1-től be kell zárni az abai szakrendelőt, mert a kisebbségi tulajdonosok megtiltották az igazgató egészségügyi szolgálati jogviszonyának létrehozását – közölte hétfő délelőtt Aba Város Önkormányzata – írja a hvg.hu.

 
Szent Imre Kórház intenzív osztály
Fotó: Facebook
 

Márciussal jelentős változások léptek életbe az egészségügyben: végső határidőként hétfő éjfélig kellett aláírniuk az egészségügyi dolgozóknak azt a szerződést, amellyel maradhatnak a közellátásban, feltéve, ha akarnak. A pótlékok és ügyeleti díjak miatt az utolsó percig huzakodtak, több helyen komplett osztályok fenyegettek felmondással.