„Köszönjük,
A lényeg

Szembementek a kormánnyal a fonyódi fideszesek egy balatoni partszakasz ügyében

12/04/2024 14:30

| Szerző: Klubrádió

Nemet mondtak a kormánynak a fonyódi fideszes képviselők: blokkolták a tervet, amely alapján átjátszották volna a város értékes, másfél kilométer hosszú partszakaszát az Erzsébet-tábornak - írja a Népszava.

A lap beszámolója szerint a csütörtöki rendkívüli képviselő-testületi ülésről hiányzott a fideszes polgármester, pedig ő nyújtotta be az előterjesztést, amely a kormány igényei szerint zöld utat adott volna az ingatlanüzletnek. A jelen lévő fideszesek – bár korábban támogatták az ügyletet – nemet mondtak a projektre. Ebben a közelgő önkormányzati választás és a helyiek tiltakozása is szerepet játszhatott. Többen hangsúlyozták, hogy továbbra is fontos lenne az ügyben kezdeményezett népszavazás megtartása.

Indul a balatoni hajózási szezon
 
Balaton, hajózás
 
Fonyód, 2020. május 30. Utasok a 174. hajózási szezon első Fonyód és Badacsony között közlekedő menetrendi hajóján a fonyódi kikötőben 2020. május 30-án.
 Fotó: Varga György / MTI
 

Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke, Balatonfenyves polgármestere a Klubrádiónak elmondta, örül, hogy a fonyódi civil tiltakozás elérte célját. Szerinte egy polgármesternek nem érdeke a lakosokkal konfrontálódni, főleg nem az önkormányzati választások előtt.

2024. április 12. A lényeg (2024.04.12.) Lombár Gábor
00:55
00:00