„Klubrádió

Szélsőjobbról befogadnák a Fidesz EP-képviselőit

3/03/2021 19:12

| Szerző: Klubrádió

Szívesen látják a Fidesz európai parlamenti képviselőit az Identitás és Demokrácia frakcióban – közölte szerdán Jörg Meuthen, az Alternatíva Németországért (AfD) párt társelnöke, a szélsőjobbos frakció képviselője, akinek posztjáról az MTI számol be.

A német képviselő azt írta: „nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor és a Fidesz tartalmilag sokkal közelebb áll az ID-hez, mint az Európai Néppárthoz”. Ez a közelség megmutatkozik a migráció, az identitás és a nemzeti szuverenitás kérdésében. Jörg Meuthen megjegyezte, hogy a Fidesz mindig is „az álkonzervatív Európai Néppárt konzervatív fügefalevele volt”.

Úgy látja, hogy az AfD, és minden bizonnyal az ID többi delegációjának részéről senki nem ellenezné a Fidesz csatlakozását, éppen ellenkezőleg, közös meggyőződés, hogy Európa hazafias és szabadelvű erőinek együtt kell működniük.

Az ID-nek 76 képviselője van a 704 tagú EP-ben, többségüket az olasz Liga, a francia Nemzeti Tömörülés, az Osztrák Szabadságpárt és az AfD politikusai teszik ki – ismerteti az MTI.