„Klubrádió
A lényeg

Százötven-kétszáz ember a Kutyapárt tüntetésén az Erzsébet hídnál

14/07/2022 18:03

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt "hídfoglaló túlórázására" a kezdés után háromnegyed órával beszámolók szerint 150-200-an jöttek el az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez, ahol szól a zene, piknikhangulat van. A Kutyapárt két társelnöke szerint az, hogy hány sávot foglalnak el, attól függ, hogy mennyien jönnek. Egyelőre a buszsávot zárták le, de folyamatosan érkeznek az emberek. 

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) "hídfoglaló túlórázást” és pikniket hirdetett csütörtök este fél 6-ra az Erzsébet Híd pesti hídfőjéhez. Az eseményük leírásában jelezték, hogy „különösen nagyra tárt karokkal várják” többek között a futárokat, balett-táncosokat, kőfaragókat, újságírókat és a sajt-, illetve bármely tejipari termék készítőit. A Kétfarkúak demonstrációjuk leírásához hozzátették: „Dolgozzunk együtt, gyertek helyszín biztosításával kapcsolatos szabálysértést közösen elkövetni!” Ezzel arra utaltak, hogy a két társelnököt a szerda éjjeli kata-tüntetéről bevitték a rendőrök.

Hat óra körül a Kutyapárt tüntetésén egyelőre a buszsávot foglalják el a Ferenciek terén, az Erzsébet hídnál, a templom felőli oldalnál gyülekezők. A párt két társelnöke azt mondta a helyszínen újságíróknak, hogy a tüntetés céljai attól függnek, mennyien jönnek el, de grillezést és sörpadot mindenképpen ígértek, utóbbit hamar össze is rakták.

 kép: Klubrádió
 
 

Egy „Lorem ipsum dolor sic amet” feliratú járgánnyal álltak be a buszsávba, feltehetően azzal viccelődve, hogy a tavalyi eucharisztikus kongresszuson is ez a töltelékszöveg jelent meg, amit szövegszerkesztésnél szoktak használni. Ahogy a keddi és a szerdai tüntetésen is, most is csatlakoztak ételfutárok. Piknikhangulat alakult ki negyed hét körül, bekapcsolták a zenét és szisszentek a sörök.