„Klubrádió

Százezer orosz vakcina érkezett Magyarországra

23/02/2021 08:12

| Szerző: Klubrádió

Hétfő este érkezett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon jelentette be a 100 ezer adag Szpotnyik V szállítmány érkezését. Azt is hozzátette, hogy a vakcinák ezt követően a Nemzeti Népegészségügyi Központba futnak be, és az ott hozott szakmai döntést követően fel is lehet használni őket.

Hétfőn este érkezett 100 ezer Szputnyik V oltóanyag. Szijjártó Péter Facebook-posztjában úgy fogalmazott, hogy „biztosítjuk 100 ezer magyar ember első körös oltását”.

A 24.hu idézte a külgazdasági és külügyminisztert, aki azt is hozzátette, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központba érkeznek majd ezek az oltóanyagok, az ottani szakmai döntést követően pedig fel is lehet már használni azokat.

„A gyorsaság rendkívül fontos az oltások vonatkozásában, hiszen ha csak egy nappal tudjuk előrehozni az oltási menetrend végrehajtását, 100-150 ember életét meg tudjuk védeni, több mint kétezer ember megfertőződését tudjuk megakadályozni és 10-15 milliárdnyi kártól tudjuk megmenteni a magyar gazdaságot” – tette hozzá a külügyminiszter.