„Klubrádió
A lényeg

Súlyos lakáskárokat okoztak a januári szélviharok

7/02/2022 14:57

| Szerző: Klubrádió

A január végi szélvihar okozta lakáskárokra több mint 27 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, amire a társaságok csaknem 2,85 milliárdnyi összeget fizettek már ki.

A 3 milliárd forintot közelítik a január végi szélvihar okozta lakáskárok az országban. Több mint 27 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz, amire a társaságok csaknem 2,85 milliárdnyi összeget fizettek már ki, illetve tartalékoltak kárrendezésre – írja a hvg.hu.

A fenti adatokhoz társul még az ipari létesítményekből és közintézményekből érkező több mint 1500 bejelentés, illetve a 720 millió forintot meghaladó előzetes kárösszeg. Az átlagos lakossági kárérték 100-120 ezer forint körüli volt. Különösen sok bejelentés érkezett Budapestről, Bács-Kiskun, Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Fejér megyékből, valamint Kecskemétről, Szolnokról, Ceglédről, Nagykőrösről, Gyálról, Mezőtúrról és Karcagról – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Megbontotta a szél egy orvosi rendelő tetőszerkezetét a főv
 
Budapest, 2022. január 30. Tűzoltók dolgoznak a főváros XVIII. kerületében a Nemes utcában, ahol a viharos erejű szél megbontotta az orvosi rendelő tetőszerkezetét 2022. január 30. Ezen a napon több megyére és a fővárosra másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: Mihádák Zoltán/MTI