„Támogassa
A lényeg

Sportos Audit vett a Magyar Falu Program támogatásából a Babócsai Roma Önkormányzat

12/09/2023 09:54

| Szerző: Klubrádió

Egy használt Audi A5 Sportback autót vásárolt a Babócsai Romákért Egyesület a Magyar Falu Program keretében kapott pénzből. A sportos kocsi azonban alkalmatlan arra, hogy  szervezett programokra sokakat elszállítsanak vele, ezért az egyesület a falu kisbuszát kéri el, amikor több embert kell egy-egy rendezvényre elvinni – derül ki a Népszava cikkéből, amelyet a hvg.hu szemlézett. 

Az egyesület elnöke, Balogh József a helyi roma önkormányzat vezetőjének férje. Amikor a lap felhívta Baloghot, a felesége vette fel a telefont, ki is hangosította, mondván, a férje úgyis ott van mellette. Amikor viszont kiderült, mi a téma, közölték, hogy erről nem akarnak beszélni, Balogh a közösségi médiában is letiltotta az újságírót, az autót pedig néhány napig nem hozták ki az utcára.

A kocsi nagyjából így nézett ki újonnan:

 
Fotó: Pinterest
 

"Nincs előírás a programban arra, hogy milyen autót lehet választani, a 7 millió forintos kereten belül szabadon megválasztható, „hogy mely típus segíti leginkább a civil szervezet napi tevékenységét” – tudatta a Miniszterelnökség a lappal.

Karancslapújtőn a "Gerigari Romákért Egyesület" kapott 7 milliót autóvásárlásra. Ott egy sportos BMW-t vettek a pénzből valakinek – tette közhírré Hadházy Ákos a nyár közepén.