„Klubrádió
A lényeg

Schmidt Mária szerint már nincs Németország

31/10/2022 11:37

| Szerző: Klubrádió

A Terror Háza Múzeum főigazgatója Bayer Zsolt vendége volt. Szerinte a korábban Amerika és a NATO elen tüntető német zöldek mára "a legnagyobb Amerika-csicskák" lettek. Schmidt úgy véli, nincs már Németország.

A Terror Háza Múzeum főigazgatója, Schmidt Mária volt a házigazda Bayer Zsolt vendége a Bayer Showban.

Ahogy az ATV írja, a műsorban Schmidt legújabb kötete, a Látlelet kapcsán az orosz-ukrán háború, valamint az amerikaiak és a németek szerepének értékelése volt a téma. Előbbi kapcsán a történész azt mondta, meggyőződése, hogy az amerikaiak meg akarják dönteni Putyint és valamilyen formában amerikabarát kormányzatot akarnak. De ugyanitt biológiai laborokról is értekezett. Bayer itt tette hozzá, hogy szerinte nem fog sikerrel járni az amerikai demokrácia export, „Oroszország esetében egy hatéves gyerek is látja, hogy az nem fog sikerülni”, Schmidt ugyanakkor itt hozzátette, hogy a káosz már megvalósult, ráadásul Amerika eltökélhette, hogy Európával fizetteti meg a háború terheit – írja összefoglalójában a 24.hu.

Schmidt Németországról is beszélt. Szerinte ott a mostani zöldek, akik korábban Amerika, a NATO és az atomfegyverek ellen tüntettek, most "a legnagyobb Amerika-csicskák" Németországban és a háborús héják.

"Van még egyáltalán Németország?" – tette fel a kérdést végül Bayer. Schmidt úgy felelt: "Szerintem nincs."

Schmidt Mária ezután még nehezményezte, hogy a német kancellár egy szót sem szólt az Északi Áramlat vezetékeit ért terrortámadás után, majd kitért arra, hogy a német kancellár és az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen is korrupciós botrányba keveredett, ezért szerinte a németek nincsenek olyan helyzetben, hogy bármiben nemet mondjanak az amerikaiaknak