„Klubrádió
A lényeg

Schilling Árpád: Aljas vagy, szemérmetlen, cinikus némber

23/11/2021 12:47

| Szerző: Klubrádió

Schilling Árpád rendező rendesen kiakadt Mészáros Lőrinc újdonsült feleségére, Várkonyi Andreára nemrég megjelent életmód tanácsadással foglalkozó könyvében leírtak miatt. 

Várkonyi Andrea doktor megjelentette életmód tanácsadással foglalkozó könyvét, amelyben a következőt írja: „Néhány éve bementünk egy közintézménybe, és amikor kijöttünk, Nóri azt kérdezte: anya, miért ilyen szörnyen unott arccal ül itt mindenki? Mondom: édes kicsim, azért, mert egész életükben nem csinálnak mást, mint iratokat tologatnak ugyanazzal a három emberrel összezárva egy ronda hivatalban, nagyon kevés pénzért. Mondom: de jó, hogy észrevetted! Látod, nem azért papolom, hogy tanuljál, mert mindenáron nevelni akarlak, hanem azért, hogy felnőve majd dönthess úgy, hogy te nem egy hivatalban akarsz ülni.” – főleg ez a rész verte ki Schillingnél a biztosítékot. 

Schilling Árpád Fotó: Facebook
 

Meg is fogalmazza a véleményét Várkonyi és a való világ közötti kapcsolódásról, vagy annak hiányáról:

Nem, nem unott arccal ülnek ott az emberek, hanem fáradtan és reményvesztetten
, mert ők is tanultak és hajtottak, de ezt a kutya sem honorálta nekik. És a te lányod sem azért fog majd milliókat keresni, mert annyival különb lenne náluk, hanem, mert a te lányod.
Te meg az újdonsült urad, az a gázszerelő g..iputtony, addig nyaltátok a fenséges király lógóját, amíg az rátok nem fröccsentette az összes jólétet, meg csillogást, meg márványlépcsőt, meg dubai lakosztályt. Azok az emberek abban a közintézményben dolgoznak, és szenvednek, mert a király nem méltatja őket figyelemre, nem úgy mint téged, meg azt az egybites agyú csávódat, aki - veled együtt - azt akarja elhitetni a világgal, hogy a tehetsége juttatta oda, ahova, nem pedig az EU-s támogatások magánosításában játszott szerepe.
...
Aljas vagy, szemérmetlen, cinikus némber. Te meg a férjed, több kárt okoztok ennek az országnak, mint bárki más! Azt mered írni, hogy az egyedülálló anyák tutyimutyi férfiakat nevelnek? Ennyi benned az együttérzés a nőtársaiddal, akiket elhagyott a férjük, és akik egyedül nevelnek meg dolgoznak? Miből vagy te, ember? – folytatja a külföldön élő rendező, majd úgy zárja bejegyzését, hogy Ha van igazság, egyszer még megbűnhődtök azért, mert egy egész országot használtatok a saját szórakoztatásotokra. Addig meg csak heverj édesen a nagy macid szőrős mellkasán, ahogy írod. Na, csá!

Schilling Árpád még 2018-ban elhagyta Magyarországot, családjával Franciaországba költözött. Akkor úgy nyilatkozott egy német nyelvű tévécsatornának, hogy "Idén Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy választási győzelme esetén ütni fog a bosszú órája. A miniszterelnök a saját országának állampolgárait fenyegeti. Ez őrület itt, az Európai Unió szívében. ... Egyedül érzem magam, pont egy olyan időszakban, amikor szolidaritásra és támogatásra lenne szükségem. Számomra nem maradt más, csak az emigráció".