„Klubrádió
A lényeg

Rogán utódja földesúr lett, de MIBŰ?

13/09/2021 08:00

| Szerző: Klubrádió

Az V. kerületi polgármesternek igen csak jól megy, a 24. hu szerint Szentgyörgyvölgyi Péter az elmúlt években megduplázta földbirtokait. Ez különösen úgy szép, hogy a gazdagodásnak a vagyonnyilatkozatokban nem találni a pénzügyi fedezetét, írja a lap.

A Fővárosi Közgyűlés ülése
 
A Fővárosi Közgyűlés ülése
 
Budapest, 2020. január 29. Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere (b) és Láng Zsolt, a Fidesz-frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés ülésén 2020. január 29-én. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
 

 

A lap szerint Szentgyörgyvölgyinek más fővárosi polgármesterekhez képest sokkal nagyobb terjedelmű a vagyonnyilatkozata, a "12 oldalas bevallásában nemcsak a csatolt, közel két tucat darabból álló föld- és ingatlanvagyon a szembetűnő, de az értékpapírokban, takarékbetétben pihentetett vagyonának nagysága is".

A kerületet Rogántól megöröklő, 2014 óta polgármesterként ügyködő Szentgyörgyvölgyi már korábban is rendelkezett birtokkal a Bakonyban, de a 24.hu szerint "az elmúlt években annyival nőtt bakonybéli földvagyona, hogy mára a Margitsziget kétharmadának megfelelő, közel 60 hektárnyi területet birtokol összesen". A 24.hu a polgármester vagyonnyilatkozatait vetette össze a vásárlásokkal és a polgármesteri fizetésével, és azt írta, hogy a birtokvásárlásokhoz szükséges összeget "képtelenség előállítani" annyiból, amennyije szerintük Szentgyörgyvölgyinek hivatalosan a rendelkezésére áll.

Többször is rákérdeztek az V. kerületnél, hogy miből finanszírozta ezeket a földvásárlásokat a polgármester, de hónapok óta nem válaszolnak.