„Klubrádió
A lényeg

Rogán kabinetfőnöke is bekerült a Vodafone vezetésébe

14/02/2023 09:24

Több, Rogán Antalhoz köthető figura is bekerült az állami pénzből vásárolt, de egy NER-milliárdos, Jászai Gellért többségi tulajdonába került távközlési cég, a Vodafone (One) vezetői stábjába. A 24.hu szerint a közelmúltban átalakították a társaság vezetését, amelybe Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bizalmasai kerültek be. Az Opten céginformációs rendszer nyilvántartása szerint február 9-én, vagyis múlt csütörtökön jegyezték be az új, öttagú igazgatóságot: ebben helyet kapott Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke - akinek a neve a Schadl-ügyben is felmerült. Nagy az Antenna Hungária Zrt.-ben is igazgatósági tag.

 Rogán Antal gazdasági bizottsági meghallgatása
 

 
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, a Parlamentben 2021. november 29-én. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
 

 

Bekerült a Vodafone igazgatóságába Guller Zoltán is, akit tavaly neveztek ki az egységes, átlátható és strukturált kormányzati informatika és e-közigazgatás működtetéséért, fejlesztéséért felelős miniszteri biztosnak. "A szintén Rogán Antal alá tartozó Szerencsejáték Zrt. felügyelőbizottságába is bekerült tavaly Guller, aki a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke is, vezetése alatt az ügynökség nagyvonalúan osztogatta az egyedi támogatásokat a NER-köreibe tartozó vállalkozóknak" - írja róla a 24.hu.

A többségi tulajdonos 4iG Nyrt. három igazgatósági tagot adott: Blénessy László, aki általános vezérigazgató-helyettese a 4iG Nyrt.-nek, Linczényi Aladin Ádám, 4iG igazgatósági tagja, alelnöke és Fekete Péter Krisztián, a 4iG vezérigazgató-helyettese.