„Klubrádió
A lényeg

Rogán Antal apósa a filmiparba is beszállt

7/06/2022 11:00

| Szerző: Klubrádió

Obrusánszki Zsolt, Rogán Antal új apósa egy filmproducer cégébe vásárolta be magát többedmagával néhány héttel ezelőtt – írja az Mfor.hu.

Rogán Antal apósának, Obrusánszki Zsoltnak eddig is voltak üzleti érdekeltségei, a KMBB Épületfelújító Közkereseti Társaság építési terület előkészítésével foglalkozik főtevékenységként, a földvásárlási üggyel kapcsolatban a Ductus Szaktanácsadó Kft.-vel került be a hírek fősodrába, április 26-án pedig többedmagával tulajdonrészt szerzett az eredetileg Cornelius Piper Productions Kft. néven bejegyzett cégben, melynek fő tevékenységi köre film, videó és televízióprogram terjesztése (ugyanezzel a dátummal a társaságot átnevezték Közép Európai Filmiroda Kft.-re) - vette észre a cégkivonatban a portál.

A cég többségi tulajdonosa 60 százalékban Sipos Kornél producer volt, 40 százalékos részesedése volt Szabó Sándornak. Április végén utóbbi kiszállt, majd Sipos Kornél is eladta részesedése kétharmadát – ebből vett meg egyharmadot Obrusánszki. Rogán apósa mellett még hárman szálltak be a cégbe: Farkas Zsigmond, Iski Csaba és William George Chamberlain (ismertebb nevén Bill Chamberlain), brit filmproducer.

Az mfor.hu szerint a Közép Európai Filmipar Kft. egyébként a gazdálkodása alapján egy alvócégnek tűnik, az elmúlt években sem bevétele, sem ráfordítása nem volt a társaságnak, a mérlegében is mindössze egy 3,1 millió forintos követelés szerepel, valamint 25 ezer forintnyi pénzeszköz.

(Forrás: Mfor, 444)