„Klubrádió

Republikon: stagnál a pártok támogatottsága

2/02/2021 11:15

| Szerző: Klubrádió

Megállt a Fidesz visszaesése, de a hat ellenzéki párt együttes támogatottsága meghaladja a kormánypártokét. A megkérdezettek 70 százaléka biztosan elmenne szavazni.

Megállt a Fidesz visszaesése, de a hat szövetségben álló ellenzéki párt együttes eredménye meghaladja a kormánypártokét – derül ki a Republikon  méréséből, amit a Telex közölt.

Eszerint a teljes népességnél a Fidesz-KDNP támogatottsága 30 százalék, míg a Demokratikus Koalíció 11 százalékot, a Momentum 9 százalékot érne el. A Jobbik és az MSZP is 6-6 százalékon áll, a Párbeszéd pedig mindössze 2 százalékos párt, majd a Kétfarkú Kutya Párt, az LMP és a Mi Hazánk is alig 1 százalékon teljesítene.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Parlamenti ülésterem
Fotó: Kovács Attila / MTI
 

A biztos pártválasztók körében a kormánypártok 46 százalékkal vezetnek, majd a DK 16, a Momentum 13 százalékon következik a sorban. Itt a Jobbik és az MSZP 8 -8 százalékot szerezne, a Párbeszéd támogatottsága 3 százalék, a Kutya párt, az LMP és a Mi Hazánk 2 százalékon állnak. Ha ellenzéki összefogás és a Fidesz eredményeit nézzük, akkor előbbi esetben 35-30-ra vezetnek a kormánypártok kihívói, míg a biztos szavazóknál ez a párharc 50- 46 százalékos arányt mutat.