„Klubrádió
A lényeg

Reagáltak az ellenzéki pártok a népszavazásra: Orbán a felmenőivel szórakozzon!

21/07/2021 12:32

| Szerző: Klubrádió

Figyelemelterelésnek nevezték az ellenzéki pártok a Orbán szerdán bejelentett gyerekvédelmi népszavazását.

Több ellenzéki párt reagált Orbán Viktor miniszterelnök szerdai bejelentésére, miszerint "gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány".

A Telex összegzése szerint

A Momentum minisztrerelnök-jelöltje, Fekete-Győr András a Facebookon a népszavazás bojkottjára szólított fel, a szavazást pedig kamu, figyelemelterelő népszavazásnak nevezte.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke is reagált a közösségi oldalán, ő azt írta, hogy "Orbánék bajban vannak – előhúzták a Brüsszel-kártyát és a válságkommunikáció eszközét, a népszavazást." Ő is figyelemelterelésről beszélt.

A DK sajtóközleményben reagált. Azt írták, "az orbáni népszavazás érvénytelen és eredménytelen lesz", ők majd tesznek róla. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szűkszavúan reagált: „Orbánnak üzenem: szórakozz a felmenőiddel, ne a hazáddal!”.

"Az LMP – Magyarország Zöld Pártja végtelenül cinikusnak és felháborítónak tartja az Orbán Viktor által bejelentett népszavazást. Ennek a lépésnek a társadalmon belüli indulatok szításán mellett egyetlen célja lehet, ez pedig a figyelemelterelés a Pagasus-ügyről" – ezt már az LMP küldte.