„Támogassa
A lényeg

Reagált a kormány a szuverenitásvédelmi törvény miatt indult uniós kötelezettségszegési eljárásra: Soros, Brüsszel, dollárbaloldal

7/02/2024 16:51

| Szerző: Klubrádió

Az Európai Bizottság szerdán kötelezettségszegési eljárást indított a magyar kormány szuverenitásvédelminek nevezett törvénye miatt, mert úgy vélik, hogy a szóban forgó jogszabály sérti az elsődleges és másodlagos uniós jog több rendelkezését.

Erre Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár sorosozós-dollárbaloldalazós Facebook-posztban reagált. A fideszes politikus szerint „Brüsszel és a dollárbaloldal gazdái” azért támadják a szuverenitásvédelmi törvényt, mert annak célja a külföldi befolyásszerzés megakadályozása.

Kovács az úgynevezett nemzeti konzultációra hivatkozva azt írta, hogy a szigorítással a magyar emberek 98%-a egyetértett, ezért a kormány kitart a szuverenitásvédelmi törvény mellett.

Magyarországnak két hónap áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a felszólító levélre. Amennyiben ez a válasz nem kielégítő, az eljárást a következő szakaszba léptetik. Végső soron a jogvitában az Európai Bíróság dönthet.

(via hvg.hu)