„Klubrádió
A lényeg

Rasszistagyanús esetek miatt vizsgálja a magyar meccseket az UEFA

20/06/2021 20:04

| Szerző: Klubrádió

Vizsgálatot indított az UEFA a szombati, 1-1-es döntetlennel véget ért magyar-francia Eb-meccs után, a szervezet közlése szerint potenciálisan diszkriminatív incidensek miatt. Az AFP tudósításában az UEFA egy tisztviselőjére hivatkozva azt írják, hogy a vizsgálat a magyar-francia és a magyar-portugál meccset is érinti. Rasszista bekiabálásokról és homofób molinóról írnak.

Az UEFA egy szóvivője azt mondta az AFP-nek, hogy a potenciális diszkriminatív incidensek közül az első egy homofób üzenetet tartalmazó molinóhoz kapcsolódik, a második pedig ahhoz, hogy a franciák elleni meccsen egyesek majomhangokat utánozva kiabáltak be. Az MTI azt írta: az eljárásra azért kerül sor, mert amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált.

Az UEFA honlapján megtalálható közlemény rendkívül szűkszavú, csak a vizsgálat tényét erősíti meg, az okokra nem tér ki. Mint írják, kellő időben adnak bővebb tájékoztatást.

A magyar válogatott kedden 3-0-ra kikapott a címvédő portugáloktól, szombaton 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok franciákkal, majd szerdán Münchenben a németek ellen zárja a labdarúgó Eb csoportkörét.

(Címlapi kép: Flickr.com)