„Klubrádió
A lényeg

Rákay Philip nagyon jó tanácsokat adhatott: 300 milliót vett ki osztalékként

2/06/2022 15:31

| Szerző: Klubrádió

Rákay Philip kormánypárti influenszer tanácsadó cégének nagyon jól ment tavaly: 519 millió forintos forgalmat bonyolított és 367 millió forintos profit hozott össze, amiből a Fidesz-nagygyűlések egykori házigazdája 300 milliót vett ki osztalékként.

Kiemelkedő eredményességgel működik Rákay Philip Norton Consulting Zrt. nevű tanácsadó cége, írja a 444, ugyanis a 2017 szeptemberében alapított társaságból 4 év alatt 900 millió forint osztalékot vehetett ki a Fidesz-nagygyűlések egykori ceremóniamestere. 

Rákay 2021-ben is nagyon jó tanácsokat adhatott: míg 2020-ban 540 millió forintos árbevétellel és 392 milliós eredménnyel zárt, addig tavaly 519 millió forintos forgalmat bonyolított és 367 millió forintos profit hozott össze, amiből 300 milliót vett ki osztalékként.

Rákay Philip azonban nemcsak tanácsokat osztogat, hanem beszállt az ingatlanos piacba is. A Norton Consulting lett ugyanis a tulajdonosa egy idén május 20-án bejegyzett kft.-nek, amely saját tulajdonú ingatlanok adásvételével kíván foglalkozni. Az mfor.hu írta meg korábban, hogy a Norton Consulting a tulajdonosa a RANOLDER VILLA 1864 Kft.-nek is. A Ranolder-villa egykor a miniszterelnök veje, Tiborcz István portfóliójának része volt, ugyanis a BDPST Zrt. banki követelésként vette meg a badacsonytomaji villát még 2017-ben. A négyezer négyzetméteres telken álló épületet egykor a veszprémi püspök használta nyaralóként.

A megafonos, fideszes influenszerként is tevékenykedő Rákay a filmezéssel egészítette ki portfólióját: 4,5 milliárd forint támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmszakmai Döntőbizottsága a Rákay Philip-féle Petőfi-film gyártására – derült ki az NFI közleményéből. A Most vagy soha! című filmre megszavazott 4,5 milliárd forintból 2 milliárd egyedi kormányhatározat alapján érkezik.

A legérdekesebb, vele kapcsolatos hír a közelmúltban az volt, hogy az Átlátszó megírta: a kormánypárti celebnek az orosz állami tulajdonú atomenergetikai cég, a Roszatom magyarországi irodájában volt rendszeresen dolga.