„Támogassa
A lényeg

Publicus: februárban az ellenzéki szavazók lettek többen

21/02/2022 07:59

| Szerző: Klubrádió

Februárban felpörögtek az Egységben Magyarországért szimpatizánsai, a Publicus Intézet felmérése szerint 87 százalékuk biztosra ígérte részvételét az áprilisi választáson, míg a Fidesz-KDNP-sek 82 százaléka ígérte ugyanezt, írja a Népszava.

A Márki-Zay Péter vezette összefogott ellenzék tehát elmozdult a decemberben és januárban mért mélypontról, és az összes megkérdezett 34 százalékának szavazatára számíthat a pillanatnyi állás szerint. A Fidesz-KDNP 32 százalékon áll (decemberben és januárban még a Fidesz vezetett). Gattyán György pornómilliárdos Megoldás Mozgalom nevű pártjának kevesebb mint 1 százalékos támogatást mértek, a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom most 2 százalékon áll.

A biztosan szavazó bizonytalanok körében is jobban áll az ellenzék, a még nem elkötelezettek körében 27 százaléknyian az ellenzék győzelmének örülne jobban, és 17 százalék a jelenlegi kormánypártok győzelmében reménykedik, az 50 százalékuk viszont továbbra is bizonytalan abban, szeretne-e kormányváltást vagy sem: ezek szerint itt mindkét oldalnak lehetnek még tartalékai.