„Klubrádió
A lényeg

PSZ: 140 pedagógus halt meg a koronavírus-járvány alatt

12/10/2021 17:02

| Szerző: Klubrádió

Több mint 140 kollégát veszítettek el másfél év alatt, és ebből hivatalos adat még csak tavaly december 31-ig van – mondta a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke. Gosztonyi Gábor szerint a járvány elmúlt másfél évében az egészségügy után az oktatás területén haltak meg a legtöbben.

Gosztonyi Gábor a Spirit FM Partvonal című műsorában arról beszélt, a hozzájuk beérkezett információk szerint egyre több intézményben jelenik meg ismételten a koronavírus-fertőzés. Bár fel vannak készülve arra, hogy át kell állniuk digitális oktatásra, azt mondta, tavaly egyértelműen bebizonyosodott, hogy emiatt nagyon nagy a lemaradásuk a diákoknak, és ezt idén kell pótolniuk.

Gosztonyi szerint az egészségügyi, szociális és a pedagógusi ágazat az, amely „mélységesen alulfinanszírozott”, ugyanakkor ez elmúlt másfél évben ez a három ágazat hozta a legnagyobb áldozatokat a pandémia elleni védekezésben. Úgy tudják, hogy az egészségügy után a legtöbb halálos áldozatot az oktatási szakma szenvedte el.

„Több mint 140 kollégát veszítettünk el másfél év alatt. Ebből hivatalos adat még csak tavaly december 31-ig van, beadtuk az újabb közérdekű adatigénylésünket, amelyben 2020. január 1-től június 30-ig ugyanazokra az adatokra kérdezünk rá” – közölte. Hozzátette, ebben még nincsenek benne a második félév, azaz a második hullám vége és a harmadik hullám adatai.

(Kiemelt kép: Pixabay)