„Klubrádió
A lényeg

Pozsony szerint járványgóc lehetett a portugál meccs

18/06/2021 08:41

| Szerző: Klubrádió

Szlovákiában ingyenes PCR-tesztet ad annak, aki kint volt a magyar-portugál Eb-meccsen. Portugáliában ugyanis az elmúlt napokban aggasztóan megugrott a fertőzésszám, éppen akkor, amikor több százan jöttek Budapestre, hogy a maszk nélküli telt házas meccsen szurkoljanak, írja a Telex.hu.

A szlovák kormány hivatalosan is aggodalmát fejezte ki, hogy a meccs bedurranthatja a koronavírus indiai (hivatalos nevén delta) variánsának elterjedését a régióban. Arra hívták fel a figyelmet, hogy bár jelenleg Magyarországon jó a járványhelyzet, de Portugáliában ennek ellenkezője történik, és egyre több az új megbetegedések között a fertőzőképesebb indiai variáns, ami miatt egyre több ország beszél arról, hogy közeleg a negyedik hullám.

"Arra kérjük a június 15-i budapesti mérkőzés szlovák látogatóit, hogy regisztráljanak az e-határon" – szólította fel a nézőket Zuzana Eliášová minisztériumi szóvivő. 

Az Sme szerint a budapesti meccs egy új járványgóc lehet, sok portugál szurkoló volt, a stadionban minden jegy elkelt, és szinte mindenki maszk nélkül szurkolt. „Megkérdeztünk egy rendezőt, hogy nekik sem kell-e maszk, mert még rajtuk se volt. Mutatták, hogy zsebre tehetjük” - idézi a Telex egy, az újságban megszólaló szurkolót.

Több száz szlovákiai néző is volt a meccsen, ezért a szlovák egészségügyi minisztérium most hivatalosan is nagyon aggódik, sőt azt kérik, hogy akik Budapesten jártak az Eb miatt, jelentkezzenek, hogy nyilvántartásba vegyék őket.

Ezzel szemben Orbán pénteken a közrádióban arról beszélt, legyőztük a harmadik hullámot, és csökkent a negyedik hullám esélye.