„Klubrádió
A lényeg

Pottyondy Edina: Nem 50, hanem 150 ezren voltak a tüntetésen

18/02/2024 03:52

| Szerző: Klubrádió

„Nem 50 ezren voltunk, hanem legalább 150 ezren. És erre is azt mondják, hogy egy konzervatív becslés” – írta Pottyondy Edina youtuber, humorista, a pénteki tüntetés egyik szervezője Facebook-oldalán.

Közölte azt is, hogy az áldozatoknak jelen állás szerint 66 millió forintot gyűjtöttek. A helyszínen 17 milliót, utalással pedig 49 millió érkezett. Az így felajánlott adományokból az Utcáról Lakásba Egyesület nem csak lakhatásban nyújt segítséget, hanem a társadalomba visszailleszkedésben is. "Talán valamit, valami nagyon kicsit jóvá teszünk abból az irtózatból, ami ezekkel az emberekkel történt, és ami ronccsá tette őket" – fogalmazott Pottyondy Edina, hozzátéve: a gyűjtés vasárnap estig folytatódik.

Péntek este megtelt a Hősök tere és környéke, ahova influenszerek hirdettek demonstrációt Odakint most szörnyek járnak címmel. Akciójukkal a gyermekvédelem hiányosságaira kívánták felhívni a figyelmet. Képgalériánkat a tüntetésről ITT találják, tudósításunkat pedig ITT.

A tüntetésen Pottyondy Edina egy szörnyállam képét vázolta fel, ahol „a kegyelemmaffia” pedofilok segítőit és szélsőjobboldaliakat engedi szabadon.