„Klubrádió
A lényeg

"Pintér volt az utolsó csepp" – felmond Simkó Edit

4/01/2023 14:08

| Szerző: Klubrádió

A pedagógus azután jelentette be döntését, hogy kiderült, rendszerszintű, éves belső teljesítményértékelés bevezetését tervezi a kormány az oktatási-nevelési intézményekben.

"Ma eldöntöttem beadom a lemondásom. Pintér volt az utolsó csepp a pohárban, ráadásul mérgező csepp. Egy tudatlan ember teljes dilettantizmusa és gonoszsága tükröződik legújabb ötletéből. Milyen ostoba pontok. Milyen aljas pontok" – írta Simkó Edit szerda délután Facebook-oldalán. A pedagógus azután jelentette be döntését, hogy kiderült, rendszerszintű, éves belső teljesítményértékelés bevezetését tervezi a kormány az oktatási-nevelési intézményekben.

A pedagógus a posztban úgy fogalmaz ezzel kapcsolatban: A besúgást, a nemtelen versengést fogja generálni egy rakás éhbérért dolgoztatott rabszolga között, akik majd összevesznek a koncon, mint munkatáborosok a fűrészporkenyéren, vagy káposztatorzson. A magukat intézményvezetőnek vélők, akik valójában maguk is rabok, hatalommámort kaphatnak, ha gyengék, és kéjjel büntetnek és jutalmaznak.”

"Tehát lemondani tisztességes. A közalkalmazott nem fel-, hanem lemond. Ha ezt a rendszert tovább szolgálom, magamat árulom el, és mindazokat, akikkel kapcsolatba kerülök. Egy újabb áttét lennék egy rákbeteg szervezetben" – közölte.

Simkó egy éve a Klubrádió vendége is volt, akkor azt mondta: "Ennél már nem lehet jobban megnyomorítani a tanárokat"