„Köszönjük,
A lényeg

Pintér Sándor-maszkban tüntettek a tankerületeknél

20/10/2022 13:16

| Szerző: Klubrádió

Szegedi, dunakeszi, miskolci, pécsi és budapesti tankerületi központok előtt akcióztak az aHang aktivistái csütörtök délelőtt. Elfogadhatatlannak és felháborítónak tartják, hogy a Klebelsberg Központ és az alá tartozó tankerületek "kirúgással fenyegetik azokat a tanárokat, akik ki mernek állni egy jobb és igazságosabb oktatásért".

Az eseményeket nem hirdették meg előre nyilvánosan, utólag kiadott közleményükben pedig azt írják, „elfogadhatatlannak és felháborítónak tartják, hogy a Klebelsberg Központ és az alá tartozó tankerületek ahelyett, hogy érdemben segítenék a pedagógusokat, a kormány retorziós politikáját követve, kirúgással fenyegetik azokat a tanárokat, akik ki mernek állni egy jobb és igazságosabb oktatásért”.

Követeléseik megegyeznek a pedagógusok legfontosabb céljaival. Ezeket hivatalosan csak a dunakeszi tankerületi központ munkatársai vették át, Szegeden pedig megígérték nekik, hogy „továbbítani fogják felfelé a követeléseket”, de náluk „kiválóan működik a párbeszéd”.

A követeléseket felragasztották az épületek falára, Budapesten többen Pintér Sándor-maszkot viseltek, „bízva abban, hogy ha a tanárokra nem is hallgatnak az oktatás vezetői, akkor a főnökükre talán igen”.

Nem ez volt az egyetlen oktatásügyi tiltakozás csütörtökön: Ki fog holnap tanítani? címmel tartottak forgalomlassító és figyelemfelhívó demonstrációt csütörtök reggelre a XX. kerületbe, Pesterzsébetre. „Elég volt” feliratú molinó mögött közel százan gyülekeztek. Tanárok, diákok és szimpatizánsaik két autósávot foglaltak el.

(forrás: Telex, 444, kép: aHang / Facebook)