„Klubrádió

Pincéket öntött el az esővíz Győrben és környéken

11/07/2021 16:51

| Szerző: MTI/Klubrádió

Több mint harminc helyszínre riasztották a tűzoltókat. 

Győrben és környékén több mint harminc helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit vasárnap délután a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű esővíz miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

A közleményben ismertették, hogy Győrben a Vasvári Pál utcában egy egészségügyi intézmény két épületének alagsorában is ötven-hatvan centiméter magasan gyűlt össze az esővíz. Az Attila utca egyik társasházának pincéjében huszonöt centiméter magasan áll a víz, és az Áchim András utcában is esővíz öntött el egy épületet. Győrújbaráton a Kossuth utcában több pincében is fél méter magasan gyűlt össze az esővíz. Győrszemerén az Akácfa utcában egy épület pincéjében mintegy ötven köbméter víz gyűlt össze és a Kisfaludy utcában is egy pincét öntött el a víz, ami berendezési tárgyakat veszélyeztetett. A tűzoltók valamennyi helyszínen elkezdték eltávolítani a vizet a pincékből.

Győrszemerénél ezen felül egy személyautót sodort el a víz, amelynek sofőrje nem tudott kiszállni. A győri hivatásos tűzoltók kivontatták a vízből a járművet. 

A tájékoztatásban hozzátették: a bejelentések folyamatosan érkeznek, a tűzoltók dolgoznak a károk felszámolásán.