„Klubrádió
A lényeg

Pesti tévé: Eltűnt a kunbélázás, most köszönetet olvasni a helyén

17/09/2021 07:52

| Szerző: Klubrádió

Veszélyben a magyar sajtószabadság. Ezt a független és az ellenzéki szerkesztőségek évek óta tudják, pár napja azonban már a kormánypárti média is ezt gondolja, legalábbis csütörtökön kétségbeesett felhívásokat tettek közzé a kormánypropaganda olyan jeles kiadványai, mint Pesti Srácok és a Mészáros Lőrinc befektetésének is tekinthető Pesti tévé.

A tévé és a online kiadvány munkatársai nyílt levelet írtak, hogy ellehetetlenítik őket, nem kapnak fizetést. Ilyeneket írtak: „Nem hagyjuk, hogy Szamuely Tibor és Kun Béla örökösei újra megnyomorítsák ezt az országot. (...) Belviták, emberi gyarlóságok és becsvágyak miatt sok értékes tett és törekvés hullott a padlóra az elmúlt években. Nem hagyhatjuk, hogy a Pesti TV és a PestiSrácok.hu közös szerkesztősége is erre a sorsa jusson! Ébredjenek, akiknek ez a hivatásuk és álljanak mellénk, akiknek fontos a létezésünk!” 

 
Pesti Srácok nyílt levele
 

 

A Média1 blog éjjel viszont azt írta, hogy a kemény hangú, kunbélázós nyílt levél eltűnt, és a "weblapon mostanra egy ”Köszönjük! :)” című, kifejezetten pozitív kicsengésű írás váltotta fel, amiben már egyáltalán nincs szó a bizonytalanságról, problémákról, alá nem írt szerződésről, és a korábbi aláírók neve immáron csak azért szerepel a honlapon, hogy köszönetüket fejezzék ki a nézőknek és az olvasóiknak a tévécsatorna egyéves fennállása alkalmából, illetve megköszönjék a kiállítást, bátorítást".

És valóban, sem videó, sem a felhívás nem olvasható már sehol.