„Támogassa
A lényeg

Pert indít az Európai Parlament a magyaroknak küldött pénz miatt

17/01/2024 09:17

| Szerző: Klubrádió

Fennáll a megalapozott gyanú, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök megvásárolta Magyarország megállapodását az Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megkezdéséről – mondják.

Pert indít az Európai Bíróság előtt az Európai Parlament (EP), mert az Európai Bizottság részben felszabadította a Magyarországnak járó forrásokat – tudatta Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő az EUrologussal. 

Freund úgy fogalmazott, „fennáll a megalapozott gyanú, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök megvásárolta Magyarország megállapodását az Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megkezdéséről, amelyet a magyar miniszterelnök korábban vétózással fenyegetett”.

Daniel Freund
 
Daniel Freund
 

Szerinte ez az eljárás súlyosan sérti a jogállamiságot, a perrel pedig egyértelmű jelzést akarnak küldeni a bizottsági elnöknek, hogy nem fogja megúszni eurómilliárdok kiosztását, azért, hogy azzal elkerülje Magyarország vétóját.

AZ EP az Európai Bizottságnak azt a döntését szeretné megsemmisíteni, amivel Magyarország számára 10,2 milliárd eurónyi magyar uniós támogatást szabadítottak fel. (A 444 nyomán)