„Klubrádió
A lényeg

Parragh szerint az élet mindig őt igazolta

25/09/2022 08:20

| Szerző: Klubrádió

A jegybank szerint Parragh László felelőtlen, szakmailag hibás kijelentéseket tesz. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ezzel kapcsolatban azt mondta: "A Nemzeti Bankkal nekünk sok vitánk volt már a gazdaságpolitikai folyamatok tekintetében, eddig az élet mindig minket igazolt. Szerintem bízzuk a gazdaságtörténetre a választ." A Hír Tv-nek adott interjújában az Oroszországgal szembeni szankciókat is bírálta.

A termelő szektort kell életben tartania a kormányzatnak addig, ameddig azt a költségvetés bírja, mert ha nincs termelés, akkor nincsenek munkahelyek sem – erről beszélt Parragh László a Hír TV-nek adott interjújában, amelyet a hvg.hu szemlézett.

Úgy fogalmazott: „hogyha a természetes partnerünk Oroszország, akkor azok a szankciók, amelyeket az Európai Unió fönntart és bevezetett az oroszokkal szemben, azok láthatóan nem sikeresek, nem érik el a céljukat. Mi azt gondoljuk, hogy nekünk ezt az egészet újra kell gondolnunk, mert előbb fog rámenni az európai gazdaság, illetve a magyar gazdaság, mint az orosz.” A portál cikkében hozzáfűzi, hogy az orosz gazdaság nem rövid távon ment tönkre, hosszú távon lehetnek hatalmasak a károk, de már idén sem fényes az élet az oroszoknál.

Parragh reagált arra is, hogy egy nyilatkozata után a Magyar Nemzeti Bank arra szólította fel, csak olyan témáról beszéljen, amihez ért. Most azt mondta: „A Nemzeti Bankkal nekünk sok vitánk volt már a gazdaságpolitikai folyamatok tekintetében, eddig az élet mindig minket igazolt. Szerintem bízzuk a gazdaságtörténetre a választ.”

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)