„Klubrádió
A lényeg

Parragh nem elégedett a gazdaságpolitikával

19/10/2022 12:28

| Szerző: Klubrádió

Nem tartja kizártnak Parragh László, hogy recesszió jöhet a magyar gazdaságban. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Budapest Economic Forumon úgy fogalmazott, hogy a jelen a tűzoltásról szól.

Továbbra sincs oda a Matolcsy-féle jegybank intézkedéseiért Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Szerdán a Portfolio konferenciáján a kamatemelésre utalva azt mondta: „péntek reggel óta nem tudom megmondani, hogy mi fog történni”. Szerinte 3-4 hónapon belül Európában a magyar vállalkozások tudják magukat a legdrágábban finanszírozni.

Szerinte az Európai Unióban nálunk a legnagyobb az infláció, a forint gyengült a legnagyobb mértékben és devizatartalékaink is rendkívül alacsonyak. Parragh szerint a gazdaságpolitikának el kell döntenie, hogy növekedéspárti vagy inflációellenes. A kettő együtt akkor sem megy, ha egyik sem jó választás – írja összefoglalójában a 444.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt Parraghot kritikái miatt több alkalommal felszólította a jegybank, hogy tanúsítson önmérsékletet, és alaposabban tájékozódjon.