„Klubrádió

Oroszország kitiltotta mások mellett Jourovát is

30/04/2021 18:42

| Szerző: Klubrádió

Az országot ért szankciók miatt Oroszország megtiltotta a beutazást David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének, Jörg Raupachnak, a berlini ügyészség vezetőjének és Vera Jourovának, az Európai Bizottság alelnökének – közölte a Reuters alapján a hvg.

Az országot ért szankciók miatt Oroszország megtiltotta a beutazást az Európai Unió nyolc állampolgárának, köztük David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének, Jörg Raupachnak, a berlini ügyészség vezetőjének és Vera Jourovának, az Európai Bizottság alelnökének – közölte a Reuters alapján a hvg.hu. Moszkva összesen nyolc uniós állampolgár beutazását tiltotta meg. 

A döntésről az orosz külügyminisztérium tájékoztatott pénteken. Azt írták, hogy Brüsszel minden orosz javaslatot elutasít, amely azt szorgalmazza, hogy a problémákat párbeszéd útján rendezzék.

A moszkvai diplomácia Washingtont is megvádolta, azt közölték, hogy szerintük az Egyesült Államok nem is titkolja érdekeltségét abban, hogy "Európát ismét az éles geopolitikai konfrontáció arénájává" változtassa.

A Reuters emlékeztet, hogy az EU márciusban szankciókat vezetett be két orosz állampolgár ellen, akiket meleg emberek elleni támadásokkal vádolnak, és szintén a múlt hónapban szankcionáltak négy, Vlagyimir Putyin elnökhöz közel álló, magas rangú orosz tisztviselőt.