„Klubrádió

Orbán Viktor: Hatalmas terhelés lesz a kórházakon

25/02/2021 17:35

| Szerző: Klubrádió

Járvány-matematikusokkal találkozott Orbán Viktor, és azt mondta, hogy következő két hétben olyan terhelés lesz a kórházakon, mint amilyen még nem volt. Azt is hozzátette, ha sokan regisztrálnak, sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltják be magukat, akkor a nehéz időszak lerövidül.

Az eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk – közölte a miniszterelnök Facebook-posztjában.

Orbán Viktor járvány-matematikusokkal találkozott, ezután tett közzé egy videót, amiben kifejti: olyan terhelés lesz a kórházakon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, minden ápolóra, minden lélegeztetőkészülékre szükség lesz.

Orbán Viktor arra kért mindenkit, hogy a saját maga életében a lehető legfegyelmezettebben próbálja meg betartani azokat az előírásokat, amelyeket az operatív törzs közzétesz. Közölte, ha sokan regisztrálnak, sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltatják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül.

 
Orbán Viktor
Forrás: Flickr.com
 

„Csupa rossz hírem van. A helyzet úgy fest, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az újfajta mutációk megjelenése miatt erősen nő a fertőzöttek száma és nőni is fog. Olyan terhelés lesz a kórházainkon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, ápolónőre, lélegeztetőkészülékre szükségünk lesz” – idézte a miniszterelnököt a 24.hu.

Orbán azt is hozzátette, ha sokan regisztrálnak, sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltják be magukat, akkor a nehéz időszak lerövidül. Ha kevesen regisztrálnak, kevesen oltják be magukat, a nagyon nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz.