„Klubrádió
A lényeg

Orbán Viktor bejelentett: Nemzeti konzultációt indítunk

28/09/2022 16:16

| Szerző: Klubrádió

A miniszterelnök Facebook-oldalán szerdán kora délután írta ki, hogy "Döntöttünk", és hamarosan bejelentés várható. Mint két és fél órával később kiderült, a bejelentés lényege már ismert volt, hiszen a múlt heti Fidesz-frakcióülésen közölték, hogy nemzeti konzultációt indítanak a szankciókról.

Elsősorban az energiaárak kérdésével foglalkoztak a szerdai kormányülésen. A miniszterelnök ezután két fél órával később közzétett videójában úgy fogalmazott: „Az energiaszankciókat Brüsszel ráerőltette a tagállamokra, és azóta az energiaárak az égben vannak”.

„Amikor ez megtörtént, Brüsszelben azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, és jobban fognak fájni az agresszornak, mint az Európai Unió tagállamainak. Ehelyett ma valójában Európa minden polgára szankciós felárat fizet az energiáért” – folytatta Orbán Viktor.

Majd közölte: „A kormány elfogadta a Fidesz frakció kezdeményezését, és nemzeti konzultációt indít a szankciókról”. 

Kocsis Máté a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén már múlt csütörtökön elmondta, hogy a felkérik a kormányt, tartson nemzeti konzultációt az Oroszországra kivetett energiaszankciókról. A Fidesz frakcióvezetője szerint az energiaszankciók ugyanis „kárt okoznak, helyzetbe hozzák Oroszországot”, és Oroszország sokkal gazdagabb lett, míg Európa meg szegényebb. A szankciókat eddig a magyar kormány is elfogadta.

(Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

Ne hagyja, hogy a Klubrádió elhallgasson! Támogassa a szabad hangot! Kattintson!