„Klubrádió
A lényeg

Orbán Trumppal pózolt és azt írta a képre: "Szövetségben a békéért"

2/08/2022 22:56

| Szerző: Klubrádió

„Szövetségben a békéért” felirattal osztott meg Orbán Viktor egy közös képet Donald Trumppal kedd este Facebook-oldalán. A volt amerikai elnök a New Jersey állambeli bedminsteri birtokán fogadta a magyar küldöttséget.

A megbeszélésen Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint ott volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke valamint Susie Wiles, a Save America igazgatója, Brian Jack tanácsadó és Taylor Budowich, a Save America kommunikációs igazgatója is.

Orbán egyébként azt írta a kép alá, hogy "Találkozó Donald J. Trump amerikai elnökkel", noha Trump nem hivatalban lévő elnök.

Orbán Viktor azért utazott az Egyesült Államokba, mert pénteken ő is beszédet mond a texasi CPAC-n (Conservative Political Action Conference), ami gyakorlatilag egy jobboldali politikai dzsembori, amit az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) szervez.

Orbán Viktor az Európában elsőként megrendezett CPAC Hungaryn is beszédet mondott idén májusban, a budapesti Bálnában. Az eseményre személyesen nem jött el, de rövid videóüzenetet küldött Donald Trump, valamint Tucker Carlson, az amerikai Fox News rasszista megnyilvánulásairól és az elnökválasztás utáni dezinformációkról ismert műsorvezetője is.

A magyar miniszterelnök régóta aktív kapcsolatot épít a volt amerikai elnökkel, a 2020-as amerikai választáson is nyíltan a republikánus jelöltet támogatta. 

(via Telex)