„Klubrádió
A lényeg

Orbán szerint a „pedofiltörvény” az európai szabadsághagyományok folytatása

17/06/2021 19:51

| Szerző: Klubrádió

Az orosz eredetinél is szigorúbb, homofób módosítókkal teleírt pedofiltörvény Orbán Viktor szerint „méltó folytatása az európai szabadsághagyományoknak.” A miniszterelnök liberális gőzhengereket emlegetett, és megint diplomás kommunistázott valamiért szamizdatnak nevezett írásában.

„A liberális gőzhengerek ismét elindultak Magyarország ellen” – írja Orbán Viktor Szamizdat 10 című szövegében, amely a miniszterelnök.hu oldalon olvasható. (A 444 jegyzi meg teljes joggal, hogy a miniszterelnök a kommunista rendszerekben illegálisan terjesztett szamizdatokról nevezte el a sorozatát, pedig azokat a kiadványokat a rezsim cenzúrája betiltotta, ő viszont a harmadik kétharmados kormányt vezeti éppen, és mint ilyet, senki sem cenzúrázhatja.)

„Most a pedofilokat radikálisan büntető, a gyermekeinket pedig radikálisan védelmező új törvények miatt verik félre az európai harangokat” – írja Orbán Viktor, aki szerint:

„Hiába, a mozgalom örök, már nem a »világ proletárjai egyesüljetek«, hanem a »világ liberálisai egyesüljetek« az új jelszó. Ez persze erősíti azt a közép-európai meggyőződést, hogy ma a liberális voltaképpen a diplomás kommunista.”

Ezt a hasonlatot már elsütötte a miniszterelnök a tavalyi évértékelőjében, és ahogy akkor is felhívták rá a figyelmet: Hunter S. Thompson gonzóíró Rumnapló című regényéből egy rasszista, bűnöző karaktertől vette kölcsön. Az eredeti így hangzik: „Nincs olyan, hogy liberális. A liberális az egy diplomás komcsi, aki néger gondolatokat gondol.” (There's no such thing as a liberal. A liberal is a commie with a college education, thinking negro thoughts. Ez az angol kifejezés erősen sértő az afroamerikaiakra. A mondást egyébként, szintén a rasszista rész kihagyásával, Lánczi András, a Corvinus rektora idézte először az elmúlt években.

Orbán azt is kijelenti, hogy az új törvény „semmilyen magasztos eszmébe vagy európai jogszabályba nem ütközik”, „csak világosan rögzíti, hogy a gyermekek szexuális neveléséről kizárólag a szülő dönthet”.

Szerinte „Magyarországon senki sem szól bele abba, hogy a felnőttek miként élnek”, sőt „a magyar társadalom európai kontextusban az egyéni szabadság és a tolerancia mellett leginkább elkötelezett európai népek közé tartozik”. „Ennek okai a kulturális hagyományainkban, a keresztény szabadságban, a nemzeti szabadságért vívott harcokban és a kommunizmus és a kommunista önkény mély megvetésében gyökereznek” – vélekedett a kommunista Kínával egyre jobb kapcsolatot ápoló miniszterelnök.

Az orosz eredetinél is szigorúbb, homofób módosítókkal teleírt pedofiltörvényről pedig azt írta: „Törvényünk méltó folytatása az európai szabadsághagyományoknak.”

A törvény miatt két tüntetést is tartottak az elmúlt napokban, és aggodalmát fejezte ki a teljesség igénye nélkül az Európai Bizottság elnöke, az amerikai nagykövetség, valamint a német és a francia diplomácia.

(Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd)