„Támogassa
A lényeg

Orbán: Nehéz idők jönnek, de a kormány képes kezelni a kihívásokat

20/06/2022 20:00

| Szerző: Klubrádió

"Nagyon nehéz idők jönnek, de ez a kormány bebizonyította, hogy – ellentétben az ellenfeleivel – képes kezelni a kihívásokat", mondta Orbán Viktor frissen kinevezett kormánymegbízottaknak hétfőn. A miniszterelnök arról beszélt, hogy az elmúlt években elért fejlődés eredményeinek megőrzéséért kell dolgozni.

Az ünnepségen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntötte a területi közigazgatás vezetőit, ezután következett a miniszterelnök beszéde. Orbán úgy fogalmazott, hogy Magyarországnak válságálló közigazgatásra van szüksége, hiszen 2010 óta természeti csapások, egy járvány és most egy háború hatásai is sújtják az országot.

Mint mondta, „nagyon nehéz idők jönnek, de ez a kormány bebizonyította, hogy – ellentétben az ellenfeleivel – képes kezelni a kihívásokat”.

A kormányfő szerint az elhúzódó háború gazdasági következményei miatt az elmúlt években elért fejlődés eredményeinek megőrzéséért kell dolgozni. Azt is kiemelte, hogy bár a frissen kinevezett kormánymegbízottak egy egy hivatalt visznek, de alapvetően nem hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)