„Klubrádió
A lényeg

Orbán megjelent a Twitteren is

10/10/2022 12:38

| Szerző: Klubrádió

A magyar miniszterelnök több embert kezdett követni a Twitteren: Silvio Berlusconit, Matteo Salvinit, Giorgia Melonit, Marine Le Pent, Boris Johnsont, Mateusz Morawieckit és Emmanuel Macront.

A Twitter felületén is debütált Orbán Viktor miniszterelnök, ahol, legalább is egyelőre, angol nyelven publikál, vélhetően a nemzetközi közvéleményt célozva meg. Magáról annyit ír a bemutatkozásában, hogy „szabadságharcos, férj, apa, nagyapa, Magyarország miniszterelnöke”, mégpedig ebben a sorrendben. Első posztját Berlinből küldte, amelyben kéri, hogy kövessék a bejegyzéseit a Twitteren is – írja a 24.hu.

A portál cikkének megjelenésééig hat embert kezdett követni a miniszterelnök fiókja a Twitteren, ebből három olasz: Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő, Matteo Salvini az olasz Liga vezetője és Giorgia Meloni, aki hamarosan kormányt alakíthat Olaszországban. Követi még a lengyel kormányfőt, Mateusz Morawieckit és Emmanuel Macron francia elnököt. Egyetlen magyarként saját beosztottját, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt követi.

Azóta a követések közt megjelent Marine Le Pen, Boris Johnson is.