„Köszönjük,
A lényeg

Orbán hivatalosan is átvette az Európai Unió soros elnökségét a belga miniszterelnöktől

1/07/2024 17:15

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Volodimir Zelenszkij X csatornáján gratulált Magyarországnak a soros elnökség átvételéhez.

Orbán Viktor hivatalosan is átvette a soros EU-elnökséget a következő hat hónapra. A miniszterelnök ma Brüsszelben tárgyalást folytatott a belga kormányfővel.

EU-elnökség - Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget
 
EU-elnökség - Orbán Viktor átvette a soros EU-elnökséget
 
Brüsszel, 2024. július 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Alexander De Croo belga miniszterelnök (j) találkozója Brüsszelben 2024. július 1-jén. A találkozó keretében a magyar miniszterelnök hivatalosan is átvette az Európai Tanács soros elnökségét a következő hat hónapra.
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

A megbeszélés után Orbán Viktor Sulyok Tamás köztársasági elnökkel együtt megtekintette a brüsszeli Magyar Ház nemrég felújított épületét, amely mostantól az elnökségi programok kiemelt helyszíne lesz.

Volodimir Zelenszkij X csatornáján gratulált Magyarországnak a soros elnökség átvételéhez. Az ukrán államfő a közös érdekek és célok előremozdításáról is írt, úgy fogalmaz "Ukrajna az EU-hoz vezető úton haladva készen áll arra, hogy hozzájáruljon ezekhez az erőfeszítésekhez és hogy megerősítse Európát." A bejegyzés folytatásában a belga vezetőt is köszöntötte, amiért jelentős lépéseket tett Európa egészének megerősítése érdekében.