„Klubrádió
A lényeg

Orbán: Hadsereg nélkül nincs biztonság

14/06/2021 16:19

| Szerző: Klubrádió

"Az előttünk álló évtized a járványok és a tömeges migráció korszaka lesz. Fel kell készíteni a tagállamokat és a NATO-t is arra, hogy ezekre a kihívásokra választ tudjon adni" – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben, a NATO-tagországok egynapos csúcstalálkozója előtt - közölte az MTI.

“Mi egy olyan pontján élünk a világnak, ahol hadsereg nélkül nem lehet meglenni, hadsereg nélkül nincs biztonság” – fogalmazott a magyar kormányfő. "A magyar családok és a magyar nemzet számára a katonai kapacitás, a bevethető katonai erő mindig szükséges lesz. Ennek az építése jó ütemben halad" – mondta.

"Húsz-harminc évig ezt elhanyagoltuk, de most úgy érzem, e tekintetben is visszatesszük Magyarországot a térképre" –fogalmazott Orbán Viktor.

Áder János megtekintette a Zrínyi honvédelmi és haderőfejl
Tata, 2021. június 8. Leopard 2A4 harckocsik a dinamikus éleslövészeti bemutató után, balról egy Ejder Jalcin Gidrán páncélozott harcjámű az MH 25. Klapka György Lövészdandár szomódi lőterén Tatán 2021. június 8-án. A bemutatót megtekintette Áder János köztársasági elnök, aki alakulatlátogatás keretében a Zrínyi honvédelmi és haderőfejlesztési program beszerzéseit tekintette meg. MTI/Máthé Zoltán