„Klubrádió
A lényeg

Orbán bejelentése: bezárják a szórakozóhelyeket, kijárási korlátozás lesz éjszaka

3/11/2020 20:37

| Szerző: Klubrádió

Szigorításokat jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt. Kedd éjféltől ismét bevezetik a rendkívüli jogrendet. A szórakozóhelyeket bezárják, éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozás lép életbe. A tömegközlekedésben járatsűrítés lesz a csúcsforgalomban, és visszatér az ingyenes parkolás is.

A miniszterelnök Facebook-oldalán, videóban jelentette be, hogy a kormány úgy döntött: kedd éjféltől ismét bevezetik a rendkívüli jogrendet. Majd arra kérik az Országgyűlést, hogy 90 nappal hosszabbítsa meg.

Az operatív törzs azt állapította meg, hogy a szórakozóhelyeken a szabályok betartását lehetetlen kikényszeríteni, ezért javaslatukra a szórakozóhelyeket bezárják, éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozás lép életbe, ami azt jelenti, hogy éjfélig mindenkinek haza kell érnie – mondta Orbán Viktor.

Arról is döntöttek, hogy rendezvényeken, így a sporteseményeken, mozikban és színházakban ezután csak minden harmadik széken lehet ülni, a maszkviselés mindenkinek kötelező. A hatóságok ezt ellenőrzik, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és ha valahol így sem tartják be a szabályokat, azt a helyet azonnal bezárják – közölte a kormányfő.

A tömegközlekedésben járatsűrítés lesz a csúcsforgalomban, és visszatér az ingyenes parkolás is – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint december közepére elérhetjük a kórházak teljesítőképességének határát.