„Klubrádió
A lényeg

Orbán: A történelmünk úgy véd a kulturális baloldaltól, ahogy a vakcinák a koronavírustól

23/09/2021 18:37

| Szerző: Klubrádió

„Mi be vagyunk oltva a woke-vírus ellen. A történelmünk úgy véd bennünket a kulturális baloldaltól, ahogy a vakcinák védenek a koronavírustól” – mondta Orbán Viktor a demográfiai csúcson csütörtökön. „Magyarország védekezik, mert a nyugati baloldal támad.. A család fogalmát relativizálják, a genderpropaganda, az LMBTQ célba veszi a gyerekeinket, és mi védekezünk” – tette hozzá a miniszterelnök, aki szerint „a genderaktivistákól, a médiából és Brüsszelből” érkezik a veszély.

„16 éve vagyok miniszterelnök, és saját tapasztalatból mondom, hogy a demográfiai felismerések kormányzati intézkedéssé alakítása volt mindig számomra a legnehezebb szakmai kihívás” – ezzel kezdte beszédét Orbán Viktor a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson, a Várkert Bazárban a 24.hu összefoglalója szerint.

„De mi nem elszenvedni, hanem alakítani akarjuk a népesedési folyamatokat” – jelentette ki Orbán, majd üdvözölte Mike Pence volt amerikai alelnököt, akivel ismertette a magyar konzervatív gondolkodás jelszavát: „Isten, haza, család”. A kormányfő ezután számára érzékeny politikai veszteségeket említett: Donald Trump nem folytathatta a munkáját, a britek kiléptek az unióból, veszített Izraelben Benjamin Netanjahu, „és ki tudja, mi fog történni a német választáson”. Azt kívánta Pence-nek, hogy térjenek vissza a hatalomba.

Baj-e a népségfogyás? – tette fel a kérdést Orbán, aki szerint nyugaton még ebben sem biztosak. A miniszterelnök úgy látja, hogy vannak, akik érzékelik a népességfogyás problémáját, de a migráció eszközével akarnak változtatni ezen.

Orbán szerint már az óvodákban félre akarják nevelni a gyerekeket. „Gyermekeket használnak Pride-aktivistaként, és gyermekeken népszerűsítik a szabad nemválasztást” – állította a miniszterelnök, majd hozzátette, hogy Közép-Európában más a helyzet.

„Mi be vagyunk oltva a woke-vírus ellen. A történelmünk úgy véd bennünket a kulturális baloldaltól, ahogy a vakcinák védenek a koronavírustól.”

A magyar családpolitika fő vállalása, hogy újra gazdasági előnnyé tegyék a gyermekvállalást – jelentette ki a miniszterelnök, aki úgy számol, hogy 120 ezerrel kevesebb gyerek született volna, ha nincs az új magyar családpolitika. Azt is megemlítette, hogy 2010 óta 41 százalékkal csökkent a művi terhességmegszakítás Magyarországon.

„Magyarország védekezik, mert a nyugati baloldal támad.. A család fogalmát relativizálják, a genderpropaganda, az LMBTQ célba veszi a gyerekeinket, és mi védekezünk” – mondta ezután Orbán, megjegyezve, hogy „van egy alkotmányos család- és gyermekvédelmi rendszer, ami automatikusan bekapcsol, ha veszélyt észlel”.

Majd megnevezte, honnan érkezik a veszély: „a genderaktivistákól, a médiából és Brüsszelből”

A rendezvényen felszólalt még mások mellett Aleksandar Vucic szerb elnök, Andrej Babis cseh miniszterelnök, Mike Pence volt amerikai alelnök és Novák Katalin családokért felelős miniszter is.